Lolita Bosch (Barcelona, 1970) és una escriptora catalana. És llicenciada en filosofia per la Universitat de Barcelona i té un postgrau en lletres de la Universidad Nacional Autónoma de México. Escriu alhora en català i en castellà, i la seva obra ha estat traduïda al polonès i a l’alemany. També fa literatura infantil i juvenil. Ha viscut a Albons (Baix Empordà), als Estats Units, l’Índia i, durant deu anys, a la Ciutat de Mèxic.

Entre la seva extensa obra destaquen els llibres següents: Elisa Kiseljak (Barcelona: La Campana, 2005); La persona que fuimos (Barcelona: Mondadori, 2006) / Qui vam ser (Barcelona: Empúries, 2006 – Premi Talent FNAC); Hecho en México (Barcelona: Mondadori, 2007); La família del meu pare (Barcelona: Empúries, 2008) / La familia de mi padre (Barcelona: Mondadori, 2008) i La ràbia (2016), novel·la que va rebre el premi Roc Boronat.

El llibre que he llegit és una novel·la de literatura juvenil publicada el març de l’any 2006.

COMENTARI DE TENS SET DIES!

Tens set dies! és un llibre que explica la vida de la Irene. Un dia la Irene ha d’agafar el tren però arriba tard. Llavors va haver d’agafar l’últim tren que sortia, i es trobà que sortia molt tard. Era de nit i la Irene s’estava a l’estació esperant. Finalment va arribar el seu tren i va pujar-hi. Tenia molta son, estava a punt de quedar-se adormida, quan va aparèixer en Mohamed. Li va dir que tenia set dies per salvar el món secret que vivia amagat dins del nostre. Ella no podia parar de pensar en el que li havia dit en Mohamed.

Una nit la Irene se’n va anar a dormir, i al matí, a l’hora d’anar a l’escola, no podia aixecar-se i no parava de parlar adormida: estava delirant. La mare va portar-la al metge i la Irene seguia adormida i parlant alhora. Llavors en Mohamed es va fer passar per metge per fer pensar als seus pares que la Irene estava hipnotitzada.

A la fi la Irene aconsegueix aixecar-se i llavors venen a visitar-la els seus amics. També havia vingut la Yacine, una noia nouvinguda que li cau malament. Quan la Irene parla sobre el Mohamed amb els seus amics, la Yacine li diu que és el seu germà i li explica la història de com el seu germà va arribar a la ciutat. Llavors li diu que l’havia estat buscant durant molts anys. Al final la Irene i la Yacine es fan amigues i la Irene aconsegueix salvar el món secret i acaba sent-ne la reina.

COMENTARI PERSONAL

El llibre està bastant bé, m’ha agradat força. El que més m’ha agradat de la novel·la ha sigut quan la Yacine li ha contat la història del seu germà. M’ha agradat aquesta part perquè li explica la història del seu germà com a príncep del món secret, que és més divertit que el món real. És més divertit perquè passen coses que al món real no passarien, com per exemple que el príncep (en Mohamed) ha d’anar-se’n del món secret per buscar a l’escollit (la Irene) per a que l’ajudés a salvar el món secret.

Mar M. 1D 7u7

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: