Flavia Company va néixer el 27 de setembre del 1963 a l’Argentina. Al 1990 es va traslladar a Sant Carles de la Ràpita i a partir del 1995 va començar a viure entre Barcelona i Sant Carles.

Company és escriptora, periodista, traductora, guionista i poeta. Ha treballat de crítica literària, professora de treballs literaris i de presentadora de televisió (BTV), però destaca per la seva trajectòria literària. Com a escriptora treballa l’assaig, el conte, la prosa poètica i la novel·la.

Aquest llibre de relats breus l’he trobat molt peculiar, sobretot perquè totes les històries que inclou no podem dir que estiguin connectades, sinó que quan et presenten un personatge per primer cop, després, en el següent, el personatge segueix present només en dos relats seguits i així successivament, però quan ja portes una estona llegint un relat torna a aparèixer el personatge amb els seus amics.

La forma de desenvolupar els personatges que té Flavia Company és entenedora i el registre que utilitza és informal . Trobo que és un llibre molt recomanable per als lectors que tenen un bon lèxic perquè, depèn del relat, empra paraules difícils i per aquesta raó seria millor que el llegeixin les noies i els nois que tenen un vocabulari més ric

Un dels relats que més destacaria seria ” Un dinar compromès”. Tracta sobre en Robert que és el nòvio de la Clara i té un sopar amb la seva família. En Robert es posa molt nerviós perquè ha arribat el dia que els pares de la Clara el coneixeran. Per sopar hi han ous durs i a en Robert no li agraden, però no vol ser maleducat i no diu res. En Robert deixa el seu ou a la cadira del costat i quan arriba el pare de la Clara s’asseu al damunt de l’ou que li queda esclafat al cul.

En cada relat l’autora, de fet, dona sentit a la cèlebre frase del filòsof vienès Ludwig Wittgenstein: «Els límits del meu llenguatge signifiquen els límits del meu món». Per il·lustrar aquesta idea ha destacat una frase feta sota el títol de cada relat. Així mateix la majoria de relats l’acompanyen unes il·lustracions de la dibuixant Luci Gutiérrez. Són unes il·lustracions figurades molt originals que posen en clar el sentit de les frases fetes.

Lucía León, 1C1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: