H. G. Wells és l’autor del llibre L’home invisible. El seu nom complet era Herbert George Wells i va néixer el 21 setembre del 1866 a Bromley, Kent, Anglaterra, i va morir el 13 d’agost de 1946 (als 79 anys) a Londres, Anglaterra. Entre la seva obra destaquen novel·les com La màquina del temps, La guerra dels mons, L’illa del doctor Moreau, Els primers homes a la Lluna, El país dels cecs, L’habitació vermella, etc…

L’home invisible és un llibre del gènere de misteri i és molt recomanable per als lectors joves.

La història gira al voltant d’un home anomenat Griffin que arriba a un petit poble i s’estatja en un hostal. Aquest home enigmàtic arriba tot cobert, ocultant la seva identitat i la gent comença a malpensar d’ell. La gent de l’hostal finalment descobreix el gran secret que amaga en Griffin, s’escampa per tot el poble i la gent comença a tenir-li por.

El secret que amaga és que és invisible i com que té aquest avantatge pot cometre malvestats. La gent es torna boja per atrapar-lo i el que fa en Griffin és fugir. Al sortir del petit poble es troba un home dormint sota un arbre. En Griffin s’havia deixat els seus llibres i materials científics a l’hostal i li demana a l’home (que es diu Marvel) que si us plau vagi a buscar-los. En Marvel s’hi nega però en Griffin l’amenaça amb que si no hi va el matarà i que si el delata li passarà el mateix.

Finalment en Marvel, en comptes d’anar a buscar els materials, es dirigeix a un bar i acaba delatant-lo. Cinc minuts després en Griffin, que desconfia d’en Marvel, va a buscar-lo. Troba a en Marvel i la gent del bar s’espanta en veure que les portes s’obren soles, però en Marvel ja sap que qui acaba d’irrompre és en Griffin. L’amo del bar treu una pistola d’un calaix i li dispara encertant la bala. Griffin rep un tret a l’espatlla i decideix que com que ningú no el vol ajudar, anirà tot sol a cercar els seus materials. Quan en Griffin, malferit, va arribar a l’hostal la gent va sentir un soroll i van veure que de sobte s’obrien les portes. Ells ja sabien qui era,van treure una arma i van disparar en aquella direcció. En Griffin es va estirar al terra i la gent va entrebancar-se amb ell, tothom va llençar-se-li per immobilitzar-lo i li van disparar. Finalment, uns segons després, el seu cos mort es va anar fent visible i d’aquí aquesta descripció: estava despullat i envoltat per un bassal de sang. Era ros amb ulls blaus i bastant alt. Així va acabar la vida d’aquesta persona que durant un temps va ser invisible per a tothom.

Aquest llibre té un registre assequible per als nens i lectors joves i és molt entenedor. Tampoc és gaire llarg i el trobo atraient per als nois i noies a qui els hi agradi la ciència-ficció. La història és entretinguda perquè quan la vas llegint vols seguir i al final acabes llegint-te’l sencer. En definitiva és un llibre absorbent i molt recomanable de l’autor que deia que “la nostra vertadera nacionalitat és la humana”.

Pau Muñoz, 1C1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: