Josep Albanell i Tortades (Vic, 25 de desembre de 1945) és un escriptor català amb una abundant i variada producció literària. Ha escrit poesia, narrativa i assaig, però principalment teatre (destacant en teatre infantil i juvenil). 

Aquesta novel·la breu transcorre durant la Primera Guerra Mundial i és un llibre trist. Al començament narra que a un pianista de fama, d’un país indeterminat, li explota una bomba al entrar a casa seva. L’explosió el deixa cec i sense memòria.

Després conta que un domador de circ s’empobreix perquè ja no es pot guanyar la vida amb el seu lleó, vellet i en els ossos. Els seus companys de feina l’abandonen. Just aleshores una nena es fica a la gàbia del lleó tot buscant un lloc on dormir.

A mesura que passa el temps es va formant una gran amistat entre el gran felí i la nena. El domador, amb el lleó i la nena, va fins al poble del pianista cec per poder guanyar una mica de diners. Aleshores el cec escolta el domador cridar: «veniu, veniu, i podreu veure un lleó en viu!». Llavors s’acosta a la finestra i veu una nena que li sembla familiar. Però com que ell no recordava res per culpa de la bomba, li va cridar: «escolta, nena, vine un moment».

Ell encara no ho sabia però era la seva neboda Heline. Van estar parlant una estona i la nena li va explicar que ella, de petita, va perdre el seu tiet per culpa d’una bomba. En aquell moment, emocionat, ell va saltar cridant; «Heline!». Ella també es va adonar que ell era el seu tiet. Però de sobte van escoltar una sirena i tothom va començar a cridar, es van ficar sota terra i s’hi van resguardar.

Quan finalment van sortir, la nena va mirar la gàbia destruïda i va veure al seu amic mort. Així s’acaba La Música Perduda.

OPINIÓ DEL LECTOR

Per mi aquest llibre és molt trist, però trobo que és un llibre bo de llegir-lo, perquè et fa prendre consciència de quant de mal van fer les guerres a les persones innocents.

L’autor no descriu gaire els personatges i això m’hagués agradat més, perquè aleshores segurementt m’hauria ficat millor en la història que narra l’autor.

Mario Font Montes, 1C1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: